Jód - 90 kapszula IronMaxx®

Jód - 90 kapszula IronMaxx®
Ár: 2.328Ft
Nettó ár: 2.328Ft
Menny.:  
   - VAGY -   
Gyártó: IronMaxx®
Típus: IM-JOD-90
Jutalom pontok: 1
Elérhetőség: Raktáron

Egy ásványi anyag a megfelelő hormon háztartásér, anyagcseréért és keringésért, valamint véd a radioaktiv sugárzástól és támogatja a fogyókúra eredményességét.

Az IronMaxx® Jód jellemzői:

• Fontos szerepe van a pajzsmirigyhormon termelődésében

• Szabályozza az anyagcserét és a szervezet hőháztartását

• Különösen hatékony diéta során

• Véd a sugárzástól (UV, stb.)

Mi a jód?

Az emberi szervezetben a jód a pajzsmirigyhormon termelődése szempontjából alapvető elemnek számít. A szervezetbe jutott jódot pajzsmirigysejtek veszik fel, és egy, a sejtben képződött fehérjébe (tireoglobulin) építik be.

További lépések során –továbbra is fehérjéhez kötődve – 4, illetve 3 jódot tartalmazó molekulák alakulnak ki (kolloidok, ún. Jódozott-fehérjék). A pajzsmirigy hormon kiválasztása (szekréciója) során a fehérjéről lehasad a négy jódot tartalmazó molekula (tiroxin, T4 lesz), és kisebb mértékben a 3 jódot tartalmazó molekula (tiroxin, T3-lesz). Így szabályozzák az alapanyagcserét, a testhőmérsékletet és számos anyagcsere folyamatot. Távolabbról nézve befolyásolják a testi és a szellemi fejlődést, a sejtnövekedést, a test teljesítőképességét és a pszichét. A jód ásványi anyag a csontok megfelelő ütemű hossznövekedési folyamatához, és a hideghez való alkalmazkodáshoz is nélkülözhetetlen.

A radioaktív jódot a szervezet nem engedi felszívódni, így a radioaktív sugárzás kivédésében is szerepet játszhat a jód ásványi anyag. A pajzsmirigy hormont termelő sejteknek erős a jódaffinitása, jód megkötő képessége.

Felnőttben a jód ásványi anyaghiány és ezzel a csökkent pajzsmirigyműködés a szellemi és mozgási működések, az anyagcsere folyamatok lelassulására vezet és ez által elhízáshoz, s ezt a szövetközti fehérje és víz felszaporodása kíséri (mixödéma), illetve a pajzsmirigy megnagyobbodása (jódhiányos golyva).

Magyarország, mint jódhiányos terület.

Egy évtizednyi enyhe jódhiány következményei Magyarországban és az azt környező néhány országban az egészségügynek 2 milliárd eurós költséget okoznak. Noha az Egészségügyi Világszervezet (WHO)Magyarországban a jódellátást lényegesen jobbnak értékeli, mégis enyhe jódhiány áll fenn (1. fokozat), amelyet hatékony prevenciós intézkedésekkel, vagyis megfelelő jódellátással, sok esetben el lehetne kerülni. Mivel az Eu-ban nincs egységes szabályozás a jódellátásra vonatkozóan és Magyarországban eddig még nem vezettek be országos jódellátást, ezért minden egyén saját maga felelős azért, hogy elegendő mennyiségben ellássa szervezetét ezzel az esszenciális nyomelemmel.

Az IronMaxx® Jód adagolása:

A megfelelő hatás elérése érdekében fogyasszon napi 1 IronMaxx® Jód kapszulát étkezés közben.

Az IronMaxx® Jód kiszerelése: 90 kapszula

Az IronMaxx® Jód napi adagja: 1 kapszula

Összetevők listája:

Cellulóz, zselatin, kálium-jodid, szilikon dioxid, magnézium sztearat

Tápanyagértékek
100 g-ban
1 kapszulában
Jód
36,1 mg
150 mcg

 

Írja meg véleményét

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Értékelés: Rossz           Kitűnő

Másolja be a lenti kódot: